Millefeuilles met mousse van tarama
Ingrediënten – voor 4:
Ingrediënten – voor 4:
2,5 dl slagroom
goed gekoeld
50 g tarama (Griekse mousse van viskuit en aardappelen, kant-en-klaar te koop)
50 g boter
4 vellen brickdeeg
40 g sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Zet een glazen kom 15 minuten in de diepvriezer om af te koelen. Giet er de slagroom in en klop stevig op. Spatel de slagroom door de tarama, schep in een spuitzak met gekartelde spuitmond en zet koel weg.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in een pannetje of in de microgolfoven. Leg een vel brickdeeg op een werkvlak en vouw in vieren.
Steek er cirkels van 4,5 cm diameter uit met een metalen ring. Herhaal met de overige vellen brickdeeg.
Leg de cirkels brickdeeg op een bakplaat belegd met bakpapier en bestrijk met gesmolten boter. Strooi er de sesamzaadjes over en bak goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
Stel de millefeuilles samen: leg drie cirkels brickdeeg op elkaar, spuit er een toefje taramamousse op, leg er twee cirkels brickdeeg op, spuit er nog wat taramamousse op en werk af met een laatste cirkel brickdeeg.
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en serveer de millefeuilles meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier