migas
© DIANE HENDRIKX

Migas is een typisch gerecht van het Spaanse platteland op basis van oud brood. Je eet het als tapa, voorgerecht of hoofdmaaltijd.

Voor 4 personen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g chorizo
  • 8 sneden oud brood
  • 24 blauwe druiven
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 200 g lamschipolata
  • 4 kl gerookt paprikapoeder
  • 4 el olijfolie
  • 8 takjes verse oregano
  • peper
Bereiding
  1. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Snijd het oud brood in gelijke stukken, zoals broodcroutons. Spoel en halveer de blauwe druiven.
  2. Verwarm een braadpan zonder vetstof en bak de spekblokjes en chorizo. Haal het vlees uit de pan en zet aan de kant.
  3. Bak de worstjes, ui en knoflook in de pan van de chorizo. Haal uit de pan en snijd de worstjes in gelijke stukken.
  4. Doe 4 el olijfolie in de pan van de worstjes en bak het oud brood krokant. Kruid met gerookt paprikapoeder en peper. Voeg de uien, knoflook en vlees aan het brood toe.
  5. Meng alles goed onder elkaar en serveer op een schaal. Werk af met verse oregano en de blauwe druiven. Kruid met peper en serveer de migas onmiddellijk.

Migas – Spaans voor broodkruimels – is een typisch gerecht van het Spaanse platteland op basis van oud brood. Je eet het als tapa, voorgerecht of hoofdmaaltijd, maar het staat ook goed op de brunchtafel. Traditioneel wordt migas geserveerd met druiven of sinaasappel, maar je kunt ook aubergine of courgette toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content