Mexicaanse aardappelen in de schil

Mexicaanse aardappelen
© Getty

Je kunt deze Mexicaanse aardappelen op voorhand klaarmaken, zodat je ze maar in de oven hoeft te schuiven wanneer je ze nodig hebt.

Voor 4 personen
  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g gekookte ham
  • 200 g belegen kaas
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 blik (400 g) maĆÆs, uitgelekt
Voor de saus
  • 3 dl yoghurt
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180Ā°C. Was de aardappelen grondig en hol ze uit tot er een rand van 1 cm overblijft.
  2. Snijd de ham en de kaas in kleine blokjes en snipper de uitjes. Bak de hamblokjes knapperig in olie. Laat de aardappelstukjes, de uitjes en de groentemengeling kort meebakken. Haal van het vuur en roer de kaas door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel deze vulling over de aardappelen en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de vulling een goudbruin korstje heeft (Ā± 50 minuten).
  4. Meng voor de saus de yoghurt met de uitgeperste knoflook en de bieslooksnippers. Kruid met peper en zout. Serveer de Mexicaanse aardappelen met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content