Quesadillas met zoete aardappels en salsa verde
Een grote tortilla, gevuld met gesmolten kaas en andere lekkernijen. Een suggestie: deze quesadillas met zoete aardappels en salsa verde.
Voor 4 stuks
- 1 grote zoete aardappel
- 4 el olijfolie
- 1 gemalen komijn
- 1/2 tl kaneel
- 1 rode Spaanse peper
- zout en versgemalen zwarte peper
- 150 g mozzarella
- 4 bloemtortilla’s
Salsa verde
- 70 g babyspinazie
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 groene Spaanse peper
- 1 grote, rijpe tomaat
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappel, snijd hem in kleine blokjes en leg ze op een bakplaat. Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie met de komijn en kaneel. Snijd de rode peper fijn en voeg hem toe. Breng op smaak met flink wat zout en peper en besprenkel de blokjes zoete aardappel ermee. Bak ze in circa 15 minuten gaar in de oven. Prak ze met een vork of pureer ze in een blender.
2. Verwijder voor de salsa de lelijke spinazieblaadjes en snijd de rest fijn. Snijd de peterselie en de groene peper fijn. Overgiet de tomaat met heet water, ontvel hem, verwijder het zaad en snijd hem in blokjes. Pers de knoflook. Schep alles om met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Scheur of snijd de mozzarella in stukjes. Leg een tortilla in de pan en bak hem in circa 1 minuut knapperig. Bestrijk met zoete-aardappelpuree en strooi er een kwart van de mozzarella over. Bak hem nog circa 2 minuten tot de kaas smelt. Schep er wat salsa verde op. Klap de tortilla dubbel en laat hem op een bord glijden. Bak en vul zo ook de rest van de tortilla’s. Snijd de quesadillas in punten en geef de rest van de salsa verde apart erbij.
Uit: ‘Wrap ‘n’ Roll’ van Karin Stöttinger, uitg. Forte Culinair.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier