Meringues met kastanjes en chocolade
08-12-2015, 15:13
Bijgewerkt op: 18-11-2023, 17:06
Voor 4 personen
- 3 dl slagroom
- 5 dl kastanjeroomijs
- 30 g poedersuiker
- 8 kant-en-klare, afgeplatte witte meringues
- 4 gekonfijte kastanjes
- eetbaar bladgoud voor de afwerking
Voor de chocoladesaus
- 100 g pure chocolade (70% cacao)
- 1 dl room
Bereiding
- Zet de slagroom en de kloppers van een elektrische mixer 10 minuten in de diepvriezer.
- Haal het roomijs uit de diepvriezer om zachter te worden.
- Maak de chocoladesaus.
- Rasp de chocolade en laat 1 minuut smelten in de microgolfoven. Meng met de room en hou opzij.
- Klop de koude slagroom op met de poedersuiker.
- Schep 2 eetlepels roomijs op vier meringues.
- Dek af met de overige meringues.
- Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak en spuit slagroom rond de zijkanten en op de bovenkant van de meringues.
- Werk de meringues af met de gekonfijte kastanjes en het bladgoud. Geef er de chocoladesaus apart bij.
Tip : koop of bestel de meringues bij de (banket)bakker. Vervang het kastanjeroomijs desgewenst door vanille- of speculaasijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier