Meloensorbet met citroen en viooltjes

Meloensorbet met citroen en viooltjes

Met een ijsmachine kun je van gemixte meloen en zelfgemaakte suikersiroop een heerlijke sorbet draaien. Met dit recept wordt het een niet zo alledaagse versie: meloensorbet met citroen en viooltjes.

Voor 4 personen
  • 200 ml water
  • 140 g fijne suiker
  • pigment van Jamaica
  • sap en schil van 1 onbehandelde citroen
  • viooltjes uit de tuin
  • 2 galiameloenen (500 g)
Bereiding
  1. Doe voor de siroop het water in een kookpan met dikke bodem en voeg de suiker toe. Laat de siroop 10 min. doorkoken op een laag vuur. Laat afkoelen en voeg pigment, citroensap en -schil, en wat viooltje toe. Laat trekken. Haal de viooltjes na 20 minuten uit de siroop.
  2. Snijd intussen de meloen in vieren, ontpit en schil. Steek bolletjes uit met een parisiennelepel en zet opzij in wat citroensap. Pureer het overige vruchtvlees en zet in koelkast.
  3. Meng na het koelen de gemixte meloen met de suikersiroop. Doe de massa in een ijsmachine en laat draaien tot de meloensorbet stevig is. Dien op met de uitgestoken bolletjes meloen en werk af met wat viooltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content