Meloensalade met rode aalbessen en mozzarella
13-04-2016, 12:55
Bijgewerkt op: 20-05-2024, 16:27
Voor 4 personen
- 1 krop friséesla (krulandijvie)
- 125 g rode aalbessen
- 2 charentaismeloenen
- 200 g mozzarellaballetjes
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper van de molen
- fleur de sel
Bereiding
- Was de friséesla en zwier goed droog. Was en ris de aalbessen van de steeltjes. Halveer en ontpit de meloenen. Vorm bolletjes van het vruchtvlees met een bolletjessteker.
- Verdeel blaadjes uit het hart van de friséesla over 4 glazen. Voeg de aalbessen, meloen en mozzarella toe. Maak een vinaigrette met de olijfolie en het citroensap.
- Kruid met peper en zout. Giet over de salade en serveer meteen.
Tip: maak met de rest van de friséesla een salade met gebakken spekjes en een romige dressing of balsamicovinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier