Medaillons van hert met tijmkorstje en aardappelpuree
Een hertenmedaillon komt uit de rug van het hert. Het vlees is erg mals en smaakvol. Vandaar dat het weinig extra’s nodig heeft om ten volle tot zijn recht te komen.
Een hertenmedaillon komt uit de rug van het hert. Het vlees is erg mals en smaakvol. Vandaar dat het weinig extra’s nodig heeft om ten volle tot zijn recht te komen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g bloemige aardappelen
- 800 g hertenfilet
- 3 à 4 el olijfolie
- 4 sneden oudbakken brood
- een handvol tijm
- een snuifje pilipili
- 2 dl wildfond
- 2 dl melk
- 2 el boter
- een snuifje nootmuskaat
Bereiding
1. Was en schil de aardappelen. Kook 30 minuten in kokend gezouten water.
2. Verwarm de oven voor op 140 °C.
3. Snijd de hertenfilet in acht medaillons. Kruid met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de hertenmedaillons aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en leg op een bakplaat.
4. Verwijder de korst van het brood en hak het brood fijn. Spoel de tijm, zwier droog en haal de blaadjes van de takjes.
5. Meng de helft van de tijm met de broodkruimels en pilipili. Kruid met peper en zout. Verdeel over de hertenmedaillons en bak 10 minuten in de oven.
6. Blus de baksappen met de wildfond. Kruid met peper en zout.
7. Plet de aardappelen fijn. Breng de melk aan de kook en meng door de aardappelpuree met de boter in blokjes. Kruid met nootmuskaat en zout.
8. Verdeel de aardappelpuree over borden, schik er de hertenmedaillons op en lepel er wat saus over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier