Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 gelatineblaadjes (10 g)
  • 10 cl fruitsap (naar keuze)
  • 250 g fijne suiker
  • 1 eiwit
  • 50 g poedersuiker
  • 50 g maiszetmeel

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm het fruitsap in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in het fruitsap. Hou opzij.
  2. Doe de suiker en 12,5 cl water in een pannetje en laat inkoken tot 125°C (meet de temperatuur met een suikerthermometer). Giet er het gegeleerde fruitsap bij en breng opnieuw aan de kook.
  3. Klop intussen het eiwit op en giet de suikersiroop al kloppend bij het eiwit. Blijf kloppen op maximumsnelheid tot de meringue lauw is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Vet een vierkante bakvorm in met olie en beleg met bakpapier. Schep er het beslag in en strijk glad. Zet 2 uur koel weg.
  5. Snij de marshmallow in blokjes en wentel in een mengsel van de poedersuiker en het maiszetmeel. Schik de marshmallows op een schaal en serveer.
Voor 4 personen