Dankzij dit eenvoudige recept kun je zelf marshmallows maken. Met een vruchtensmaakje naar keuze.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 5 gelatineblaadjes (10 g)
- 10 cl fruitsap (naar keuze)
- 250 g fijne suiker
- 1 eiwit
- 50 g poedersuiker
- 50 g maiszetmeel
Bereiding
- Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm het fruitsap in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in het fruitsap. Houd opzij.
- Doe de suiker en 12,5 cl water in een pannetje en laat inkoken tot 125 °C (meet de temperatuur met een suikerthermometer). Giet er het gegeleerde fruitsap bij en breng opnieuw aan de kook.
- Klop intussen het eiwit op en giet de suikersiroop al kloppend bij het eiwit. Blijf kloppen op maximumsnelheid tot de meringue lauw is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Vet een vierkante bakvorm in met olie en beleg met bakpapier. Schep er het beslag in en strijk glad. Zet 2 uur koel weg.
- Snijd de marshmallow in blokjes en wentel in een mengsel van de poedersuiker en het maiszetmeel. Schik de marshmallows op een schaal en serveer.