Maleisische kipsaté met blokjes rijst
Voor 4: Saté: 6 kippenbillen, 3 el zoete sojasaus 2 tenen look, 1 kl sesamolie 2 el zonnebloemolie, 1 kl kerriepoeder Saus: 125 g cashewnoten (ongezouten, niet-geroosterd) 2 kl kerriepoeder 1 stengel limoengras 1 el sambal oelek, 1 kl tamarindepasta 3 el zoete sojasaus, 500 ml kokosmelk 3 tenen look, geperst 2 sjalotten, fijngesneden 3 […]
Voor 4:
Saté:
6 kippenbillen, 3 el zoete sojasaus
2 tenen look, 1 kl sesamolie
2 el zonnebloemolie, 1 kl kerriepoeder
Saus:
125 g cashewnoten (ongezouten, niet-geroosterd)
2 kl kerriepoeder
1 stengel limoengras
1 el sambal oelek, 1 kl tamarindepasta
3 el zoete sojasaus, 500 ml kokosmelk
3 tenen look, geperst
2 sjalotten, fijngesneden
3 el olie, 1 kl suiker
Bijgerechten:
Thaise of basmatirijst
blokjes komkommer, ringen sjalot
Rijst: gebruik de helft meer water en kook de helft van de tijd langer dan normaal. Laat afkoelen in de koelkast onder gewicht. Snij in blokjes van 2 cm.
Rooster de cashewnoten goudbruin in een droge pan, plet grof. Bak look, ui en citroengras (in plakjes van 1 cm) even op matig vuur. Voeg tamarinde, kerriepoeder en sambal toe en 1/4 van de kokosmelk. Laat even koken. Voeg cashewnoten, sojasaus, suiker en de rest van de kokosmelk toe. Laat 10 minuten koken.
Snij de ontvelde kippenbillen in reepjes van 1 cm, marineer 2 uur in zoete sojasaus, olie, geperste look en kerriepoeder. Rijg de reepjes op geweekte bamboestokjes.
Rooster boven houtskool, in oven of grillpan. Serveer met warme saus, koude rijstblokjes, komkommer en sjalot.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier