Voor 4
150 g fijne groene boontjes
2 aardappelen
olijfolie
een snuifje gedroogd bonenkruid
2 el rode wijnazijn
1 tl suiker
1 dl groentebouillon
1 tl dijonmosterd
2-3 el honing
4 dubbele maatjesharingen van 150 g elk
100 g julienne van wortel, beetgaar geblancheerd
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
100 g radijsjes, in dunne plakjes gesneden
peper van de molen en zout
Voor de citroensaus:
150 g magere yoghurt
1 el citroensap
een snuifje cayennepeper
geraspte citroenschil, voor de afwerking
Was en halveer de boontjes, blancheer ze beetgaar in kokend gezouten water. Verfris nadien en laat goed uitlekken. Schil en snij de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook deze gaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen. Verhit olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes goudbruin op een matig vuur. Breng op smaak met bonenkruid, peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak een dressing met de wijnazijn, suiker, groentebouillon, mosterd, honing en 1 tl olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Maak de citroensaus: roer de yoghurt glad met het citroensap. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Doe in kleine glazen en werk af met geraspte citroenschil. Haal de maatjesharingen vlak voor het serveren uit elkaar, spoel en dep droog. Leg de filets naast elkaar op een grote schotel of op 4 borden.
Meng de wortelen, selderij, ui, radijsjes en boontjes met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en zout. Laat kort marineren en verdeel dan over de maatjesharingen. Strooi er de aardappelblokjes over en serveer de citroensaus er apart bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier