Lychee-chililimonade
19-01-2017, 13:23
Bijgewerkt op: 17-05-2024, 11:41
Een erg verfrissende lychee-chililimonade, die dankzij de pittige peper net dat tikkeltje interessanter wordt.
Voor een grote kan
- 500 g lychees, gepeld en ontpit
- 235 ml vers limoensap (van 10 tot 12 limoenen)
- 170 g suiker
- Snufje zout
- 1/2 kleine rode Thaise chilipeper
- 700 ml koud water
- Ijsblokjes
Bereiding
- Blend 400 g lychees met het limoensap, suiker, zout en chilipeper. Doe dat op een hoge stand, gedurende ongeveer een minuut.
- Giet door een zeef in een kan en voeg het water toe.
- Hak de overige lychees in kleine stukjes en voeg samen met het ijs toe aan de kan.
- Serveer de lychee-chililimonade met nog wat extra ijs in hoge glazen en garneer eventueel met nog een verse peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier