Lychee-chililimonade

Lychee-chililimonade

Een erg verfrissende lychee-chililimonade, die dankzij de pittige peper net dat tikkeltje interessanter wordt.

Voor een grote kan
  • 500 g lychees, gepeld en ontpit
  • 235 ml vers limoensap (van 10 tot 12 limoenen)
  • 170 g suiker
  • Snufje zout
  • 1/2 kleine rode Thaise chilipeper
  • 700 ml koud water
  • Ijsblokjes
Bereiding
  1. Blend 400 g lychees met het limoensap, suiker, zout en chilipeper. Doe dat op een hoge stand, gedurende ongeveer een minuut.
  2. Giet door een zeef in een kan en voeg het water toe.
  3. Hak de overige lychees in kleine stukjes en voeg samen met het ijs toe aan de kan.
  4. Serveer de lychee-chililimonade met nog wat extra ijs in hoge glazen en garneer eventueel met nog een verse peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content