Lolly’s van foie gras met appel en peperkoek
Een exclusief aperitiefhapje voor liefhebbers van foie gras. De lolly’s zijn snel en makkelijk gemaakt, nog sneller en makkelijker gegeten.
Een exclusief aperitiefhapje voor liefhebbers van foie gras. De lolly’s zijn snel en makkelijk gemaakt, nog sneller en makkelijker gegeten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 golden delicious-appels
- 20 g boter
- 1 el suiker
- 4 sneetjes peperkoek
- 200 g ‘mi-cuit’ foie gras van eend
Bereiding
1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dikke plakken. Smelt de boter en de suiker in een braadpan en konfijt de appels 10 minuten op zeer laag vuur. Draai de appels voorzichtig om en laat ze nog 10 minuten konfijten; ze mogen niet kleuren. Laat afkoelen.
2. Rooster de sneetjes peperkoek, laat afkoelen en mix fijn.
3. Snijd de foie gras in plakjes.
4. Leg telkens een sneetje foie gras, een plak gekonfijte appel en nog een sneetje foie gras op elkaar.
5. Snijd het geheel in grote blokjes en wentel deze in de peperkoekkruimels. Steek een houten stokje in elke lolly en zet koel weg tot aan het gebruik. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier