Ingrediënten - voor 4

800 g diepvriesfrieten

250 g gerookte spekblokjes

1 lente-ui

10 plakjes cheddar

250 ml room

Peper & zout

Bereidingswijze:

Bak de frieten volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm intussen in een sauspan op middelhoog vuur de room en voeg er de cheddar aan toe. Laat de kaas rustig smelten en blijf heel de tijd goed roeren. Voeg een snufje zout en peper van de molen toe naar smaak. Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen.

Bak de spekblokjes op mediumhoog vuur terwijl de kaassaus verder indikt. Haal dan de frieten uit de friteuse en doe ze in een diepe serveerschaal. Giet er de warme kaassaus over en werk af met de spekblokjes en lente-ui. Serveer meteen.

Ingrediënten - voor 4800 g diepvriesfrieten250 g gerookte spekblokjes1 lente-ui10 plakjes cheddar250 ml roomPeper & zoutBereidingswijze:Bak de frieten volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm intussen in een sauspan op middelhoog vuur de room en voeg er de cheddar aan toe. Laat de kaas rustig smelten en blijf heel de tijd goed roeren. Voeg een snufje zout en peper van de molen toe naar smaak. Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen.Bak de spekblokjes op mediumhoog vuur terwijl de kaassaus verder indikt. Haal dan de frieten uit de friteuse en doe ze in een diepe serveerschaal. Giet er de warme kaassaus over en werk af met de spekblokjes en lente-ui. Serveer meteen.