Linzen met ganzenlever
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
70 g rauwe ganzenlever
100 g in water gekookte linzen
1 kleine jonge wortel
1 witte champignon
1 tomaat
1/2 rode paprika
4 jonge uitjes
1 soeplepel extra vierge olijfolie
1 koffielepel azijn
zeezout
vers gemalen peper
De uitjes en de champignon schoonmaken. De wortel schillen en de tomaat ontvellen, de zaadjes van de tomaat en de paprika verwijderen. De verse groenten in fijne stukjes (2-3 mm) snijden en onder de vooraf gekookte linzen mengen. Olie en azijn, peper en zout toevoegen.
Wentel de rauwe ganzenlever door wat bloem en bak hem gedurende 10 tot 20 seconden in een hete pan met wat olie. Snijd hem in stukjes van 1,5 tot 2 cm.
Schik het linzen-groentemengsel in hapjeslepels en leg de stukjes ganzenlever erop. Kruiden met vers gemalen peper en grof zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier