Linguine met oesterzwammen en citroen
09-06-2011, 11:31
Bijgewerkt op: 22-09-2024, 19:24
Voor 4 personen
- 3 citroenen
- 1 teen knoflook, geperst
- 4 el extra vergine olijfolie
- 2 el (citroen)tijm, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 400 g oesterzwammen
- 1 bakje gemarineerde tomaten
- 350 g linguine
Bereiding
- Doe 1 citroen in een pannetje en voeg water toe tot de citroen onder staat. Breng aan de kook en laat, onder deksel, 1 uur zachtjes koken. De citroen zal zeer mals aanvoelen.
- Snij de citroen open en verwijder al het vruchtvlees tot enkel de schil overblijft. Hak deze fijn. Voeg hieraan de knoflook, olijfolie, het sap van de overige 2 citroenen en 1 eetlepel tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de oesterzwammen schoon en bak ze in de eetlepel olijfolie goudbruin. Hak de tomaten fijn, maar hou enkele heel voor de afwerking.
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Meng de citroendressing met de nog warme linguine en voeg dan de oesterzwammen toe. Werk af met de hele tomaten en de resterende tijm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier