Lauwwarme ananaslasagne

© Getty
Voor de vanillesaus
  • 500 ml melk
  • 80 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 vanillestokje (stokje en uitgeschraapte zaadjes)
  • 1 el aardappelmeel
  • 2 eierdooiers
Voor de ananaslasagne
  • 1 ananas (vers of in blik)
  • 4 el amandelschilfers
  • 4 el pijnboompitten
  • 4 el honing
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 12 lasagnebladen (niet voorgekookt)
Bereiding
  1. Zet een kopje melk opzij. Voor de vanillesaus: breng de overblijvende melk met de suiker, het zout, het vanillestokje en de zaadjes aan de kook. Verwijder vervolgens het vanillestokje.
  2. Klop het opzijgezette kopje koude melk op met het aardappelmeel en de eierdooiers. Neem de melk van het vuur en roer er het eierdooiermengsel in, plaats opnieuw op het vuur (dat is uitgezet) en roer de saus tot een crèmeachtige textuur.
  3. Verwijder het groene lof en het onderste deel van de ananas. Leg de ananas op een werkblad en snijd de dikke schil er helemaal af. Verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in fijne stukjes.
  4. Doe de stukjes ananas, de amandelschilfers en de pijnboompitten in een kom en meng ze met de honing, de bruine suiker en het kaneelpoeder.
  5. Doe alle ingrediënten in een ovenschotel in afwisselende laagjes (vanillesaus, lasagnebladen, ananasmengsel) en eindig met custard. Bak 25 minuten in een hete oven op 180°C. Bestrooi de ananaslasagne indien gewenst met kaneelsuiker en dien warm op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content