Lamskotelet met kaaskorstje, polenta en bladspinazie
Je bereidt het vlees, de groenten en de polenta apart en samen vormen ze een overheerlijke warme maaltijd.
Je bereidt het vlees, de groenten en de polenta apart en samen vormen ze een overheerlijke warme maaltijd.
Ingrediënten
16 kleine lamskoteletten
1 tl mosterd
verse dille
zout en peper
200 g gorgonzola
tafelolie, boter
125 g room
250 g maïsgries
500 g bladspinazie
1 kleine ui
2 knoflookteentjes
muskaatnoot
1/8 l room
Bereiding lamskotelet
1. Kruid de lamskoteletten met mosterd, dille, knoflook, zout en peper en braad het vlees kort aan in een hete pan.
2. Meng de gorgonzola met de room en verdeel het mengsel over de lamskoteletten. Laat ongeveer 10 minuten gratineren in een oven op 200 graden.
Bereiding bladspinazie
3. Maak de spinazie schoon, was en kook gaar. Verhit de boter en stoof de gehakte uien en het knoflook goudgeel. Voeg de spinazie toe en laat alles kort stoven op een zacht vuurtje. Breng op smaak met kruiden en verfijn met room.
Bereiding polenta
4. Laat het maïsgries zacht in het kokende water glijden terwijl je roert. Verminder daarna het vuur en laat de polenta ongeveer 45 minuten trekken waarbij je voortdurend blijft roeren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier