Lamskebabs met feta

Steek wat Marokkaans gekruid lamsgehakt op spiesjes en leg die een tiental minuten op de barbecue. Strooi er wat feta over en geniet van het lekkere buitenleven.

  • 500 g lamsgehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • enkele takjes munt
  • 1 ei
  • 4 el panko (Japans broodkruim)
  • olijfolie
  • 100 g feta
  • enkele blaadjes bladpeterselie
  • peper van de molen en fijn zeezout

Bereiding

1. Meng het lamsgehakt met de kruiden. Hak de sjalot, knoflook en munt fijn. Voeg bij het vlees samen met het ei en de panko. Kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar.

2. Kneed het vlees rond houten prikkers. Bestrijk met olijfolie en bak een tiental minuten op de barbecue. Draai regelmatig om. Werk af met de feta en de fijngehakte bladpeterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content