Kruidige pastinaakkoekjes met gekaramelliseerde pastinaken

2464443

Voor 4:

Kruidige pastinaakkoekjes met gekaramelliseerde pastinaken

Voor 4:

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook

2 tl komijnzaadjes

plantaardige olie

120 g rauwe pastinaak, geraspt

3 eieren

1/2 dl volle melk

1/2 dl yoghurt

100 g bloem

1/2 tl kurkuma

1/2 tl gemalen kaneel

50 g volle rijst

1/2 bosje koriander, fijngehakt

2 el bakpoeder

enkele partjes limoen, voor de afwerking

peper en zout

Geglaceerde pastinaken:

500 g pastinaken

25 g boter

1/2 tl gemalen koriander

1 el suiker

een scheutje sinaasappelsap

50 g gedroogde cranberry’s

2 el fijngehakte koriander

Fruit de ui, knoflook en komijnzaadjes enkele minuten in 2 eetlepels olie. Voeg de pastinaak toe en fruit nog enkele minuten. Roer de eieren, melk en yoghurt oor elkaar. Meng er de bloem, kurkuma en kaneel onder. Spatel er de wilde rijst, de gefruite groenten en de koriander door. Kruid met peper en zout.

Verhit een laagje olie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Roer het bakpoeder door het beslag en leg hoopjes beslag in de pan; zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak de beignets in enkele minuten goudbruin; draai ze tijdens het bakken een paar keer om.

Maak intussen de gekaramelliseerde pastinaken: schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Blancheer deze 3 Ć  4 minuten in lichtgezouten kokend water. Laat goed uitlekken. Smelt de boter in een grote pan en voeg de pastinaken toe. Strooi er de koriander en suiker over. Voeg het sinaasappelsap en de cranberry’s toe en blijf al roerend bakken tot de pastinaken licht karamelliseren.

Werk af met de koriander. Serveer bij de beignets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content