Kruidige pastinaakkoekjes met gekaramelliseerde pastinaken
Voor 4:
Voor 4:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
2 tl komijnzaadjes
plantaardige olie
120 g rauwe pastinaak, geraspt
3 eieren
1/2 dl volle melk
1/2 dl yoghurt
100 g bloem
1/2 tl kurkuma
1/2 tl gemalen kaneel
50 g volle rijst
1/2 bosje koriander, fijngehakt
2 el bakpoeder
enkele partjes limoen, voor de afwerking
peper en zout
Geglaceerde pastinaken:
500 g pastinaken
25 g boter
1/2 tl gemalen koriander
1 el suiker
een scheutje sinaasappelsap
50 g gedroogde cranberry’s
2 el fijngehakte koriander
Fruit de ui, knoflook en komijnzaadjes enkele minuten in 2 eetlepels olie. Voeg de pastinaak toe en fruit nog enkele minuten. Roer de eieren, melk en yoghurt oor elkaar. Meng er de bloem, kurkuma en kaneel onder. Spatel er de wilde rijst, de gefruite groenten en de koriander door. Kruid met peper en zout.
Verhit een laagje olie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Roer het bakpoeder door het beslag en leg hoopjes beslag in de pan; zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak de beignets in enkele minuten goudbruin; draai ze tijdens het bakken een paar keer om.
Maak intussen de gekaramelliseerde pastinaken: schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Blancheer deze 3 Ć 4 minuten in lichtgezouten kokend water. Laat goed uitlekken. Smelt de boter in een grote pan en voeg de pastinaken toe. Strooi er de koriander en suiker over. Voeg het sinaasappelsap en de cranberry’s toe en blijf al roerend bakken tot de pastinaken licht karamelliseren.
Werk af met de koriander. Serveer bij de beignets.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier