Kruidige chorba Tunisia
Voor hun kookboek Onder de mediterrane zon reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol van Spanje tot in Libanon op zoek naar de lekkerste gerechten die de verschillende mediterrane keukens te bieden hebben. In Tunesië leerden ze onder meer deze kruidige chorba kennen.
Voor hun kookboek Onder de mediterrane zon reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol van Spanje tot in Libanon op zoek naar de lekkerste gerechten die de verschillende mediterrane keukens te bieden hebben. In Tunesië leerden ze onder meer deze kruidige chorba kennen.
Nadia Zerouali en Merijn Tol : ‘Een soep zoals deze chorba zagen we iemand eten bij een visrestaurantje in La Goulette; hij gaf ons een hap om te proeven en we waren verkocht. De pasta riso in deze soep wordt in Arabische landen veel gegeten en vaak in soepen gebruikt.’
Ingrediënten
Voor 4 tot 6 personen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- olijfolie
- 200 g lamsnek of -schouder
- 200 g gedroogde geweekte kikkererwten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tl karwijzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 el zoet paprikapoeder
- 2 el harissa
- zout
- 100 g pasta riso of vogeltongetjespasta (bij Marokkaanse of Turkse winkels)
- 1 citroen, in partjes
- 4 eetl. fijngehakte koriander
Bereiding
- Snijd de uien, knoflook en bleekselderij fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan en bak hierin ui, knoflook en selderij 3 minuten op laag vuur.
- Snijd het vlees in kleine stukken. Voeg vlees, kikkererwten, tomatenpuree, karwij- en korianderzaad, paprikapoeder, harissa en zout toe aan het uienmengsel. Bak een paar minuten mee.
- Voeg 1 liter water toe en stoof de soep in 30 minuten gaar. Voeg dan de pasta toe en kook die in circa 5 minuten gaar.
- Serveer de chorba met een scheut olijfolie, een partje citroen en de fijngehakte koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier