Voor 4 personen
- 1 kippenbout
- 250 g gehakte tomaat
- prei, in reepjes
- 2 pijpajuintjes, in ringetjes
- 1 l kippenbouillon
- 1 eetlepel Ketjap Benteng Manissaus (of sojasaus)
- 1 balletje gember, fijngehakt
- 1 knoflookteentje, geplet
- kroepoek
- maïszetmeel
- kipkruiden met zout
- peper en zout
Bereiding
1. Kruid de kippenbout met de kipkruiden en bak ze krokant. Haal het kippenvlees van de beentjes en snijd het in fijne reepjes.
2. Laat de beentjes in de kippenbouillon 20 minuten sudderen samen met de knoflook, gember en ketjapsaus. Daarna de bouillon zeven.
3. Zet de bouillon terug op het vuur en voeg de gehakte tomaten en reepjes kip toe. Laat goed doorkoken. Bind eventueel de soep met wat zetmeel en breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de soep over diepe kommen, garneer met de prei en pijpajuin en serveer met kroepoek.
Tip
– Peper en zout kun je vervangen door Chinees 5-kruidenpoeder.
– Voor wie het graag heel hot heeft: voeg een Spaans chilipepertje toe of wat sambal oelek.
– Opgelet: hoe langer het pepertje meekookt, hoe pikanter de soep!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier