Krokant witloof met ricottamousse, dille en gerookte zalm

Een smaakvol hapje bij het aperitief valt niet te versmaden. Witloof, ricottamousse en zalm vormen een heerlijke combinatie.

Voor 4 personen
  • 2 witlofstronken
  • 1 klein bosje dille
  • enkele takjes kervel
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 g ricotta
  • 20 cl slagroom
  • 1 el sesamzaad
Bereiding
  1. Snijd het uiteinde van het witloof en haal de blaadjes voorzichtig uit elkaar. Spoel onder koud water en dep droog met keukenpapier. Spoel de kruiden en zwier droog, hak de dille fijn. Snidj de gerookte zalm in fijne reepjes.
  2. Schep de ricotta in een kom, kruid met peper en zout, voeg de fijngehakte dille toe. Klop de slagroom op en spatel door de ricotta. Kruid indien nodig bij. Schep het geheel in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet koel weg.
  3. Spuit vlak voor het serveren een mooie quenelle ricottamousse in elk witlofblaadje, voeg een reepje gerookte zalm toe en strooi er wat sesamzaad over. Werk af met plukjes kervel en serveer bij het aperitief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content