Voor 4:

2 witlofstronken, 1 klein bosje dille, enkele takjes kervel, 200 g gerookte zalm, 250 g ricotta, 20 cl slagroom, 1 el sesamzaad

Bereidingswijze:

Snij het uiteinde van het witlof en haal de blaadjes voorzichtig uit elkaar. Spoel onder koud water en dep droog met keukenpapier. Spoel de kruiden en zwier droog, hak de dille fijn. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.

Schep de ricotta in een kom, kruid met peper en zout, voeg de fijngehakte dille toe. Klop de slagroom op en spatel door de ricotta. Kruid indien nodig bij. Schep het geheel in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet koelweg.

Spuit vlak voor het serveren een mooie quenelle ricottamousse in elk witlofblaadje. Voeg een reepje gerookte zalm toe en strooi er wat sesamzaad over. Werk af met plukjes kervel en serveer bij het aperitief.

Voor 4:2 witlofstronken, 1 klein bosje dille, enkele takjes kervel, 200 g gerookte zalm, 250 g ricotta, 20 cl slagroom, 1 el sesamzaadBereidingswijze:Snij het uiteinde van het witlof en haal de blaadjes voorzichtig uit elkaar. Spoel onder koud water en dep droog met keukenpapier. Spoel de kruiden en zwier droog, hak de dille fijn. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.Schep de ricotta in een kom, kruid met peper en zout, voeg de fijngehakte dille toe. Klop de slagroom op en spatel door de ricotta. Kruid indien nodig bij. Schep het geheel in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet koelweg.Spuit vlak voor het serveren een mooie quenelle ricottamousse in elk witlofblaadje. Voeg een reepje gerookte zalm toe en strooi er wat sesamzaad over. Werk af met plukjes kervel en serveer bij het aperitief.