Een recept van chef Francesca Sterckx: croque uit Kreta met een frisse watermeloensalade.
Voor 2 personen
- 8 sneden wit brood
- 4 plakken kaas jonge gouda, op maat van de boterham
- 4 plakken gekookte ham
- Paar plakjes komkommer
- 1 ui in dunne plakjes
- Mayonaise en ketchup naar eigen smaak
- 330 g watermeloen
- 150 g feta
- Olijfolie
- 50 g zonnebloempitten, geroosterd
- Paar blaadjes (Griekse) basilicum
- Zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een klassieke croque door de boterhammen te beleggen met een snee kaas en een snee gekookte ham. Leg ze 6 à 7 minuten in de oven.
- Haal de bovenste boterham van de croque en leg er schijfjes komkommer en ui tussen. Werk af met mayonaise en ketchup, sluit de croque en snij in driehoekjes.
- Snijd de meloen in dikke schijven en daarna in blokjes. Doe de olie in een pan en laat die goed heet worden. Bak hierin de meloen kort maar krachtig.
- Leg de meloen in een diep bord, verbrokkel de fetakaas erover en werk af met zwarte peper, olijfolie, zonnebloempitten en basilicum. Serveer de croque met de watermeloensalade.