Kreeft met avocado en sesam-sinaasappelsiroop

87705777a4f596709035a5ce30f5f5eb

Een fantastische intro voor je feestmaaltijd. Gemakkelijk en smaakvol.

Een fantastische intro voor je feestmaaltijd. Gemakkelijk en smaakvol.

Voor 4 personen:

  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 snuifjes fijne suiker
  • 4 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 gekookte kreeften van ongeveer 500 g elk
  • 1 el uitstekende olijfolie
  • 2 rijpe, maar stevige avocado’s
  • sap van 1 citroen

Bereiding

1. Zeef het sinaasappelsap en doe in een pannetje met de suiker. Laat 1 minuut al roerend inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie toe. Kruid met peper en zout, giet in een blender. Mix 20 seconden op lage snelheid, doe de siroop weer in het pannetje en voeg de sesamzaadjes toe. Houd warm.

2. Haal het kreeftenvlees uit de scharen en de staart en bak 1 minuut aan elke kant in een hete antiaanbakpan met de olijfolie.

3. Blus de pan met de sesam-sinaasappelsiroop, lepel de siroop over de kreeft en haal de pan van het vuur.

4. Schil en ontpit de avocado’s, snijd het vruchtvlees in plakjes van gelijke dikte. Besprenkel met het citroensap en houd opzij.

5. Snijd het kreeftenvlees in plakjes en schik samen met de plakjes avocado op borden. Lepel er de lauwe sesam-sinaasappelsiroop over en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content