Krab malabar

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 leeggehaalde krabschalen
  • 500 g krabvlees
  • 150 g uien
  • 4 blaadjes curry (facultatief)
  • 1 koffielepel madrascurry
  • 1/4 kl mosterdzaad
  • 1/2 kl gehakte chilipeper
  • 1/4 kl kurkuma
  • arachideolie
  • 100 g geraspte kokosnoot
  • 1/4 l kokosmelk
  • 1 kl suiker
  • 5 g gehakte korianderblaadjes
  • zout
Saffraanrijst
  • 200 g basmatirijst
  • 1 versnipperde ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 blad laurier
  • 1 teen knoflook
  • stukje geraspte gember
  • snuif kardamom
  • weinig komijn
  • 1 el amandelsnippers
  • rozijnen
Bereiding
  1. De uien versnipperen en met blaadjes curry en mosterdzaadjes in arachideolie fruiten. Madras-curry, chilipeper en kurkuma toevoegen en 15 seconden meebakken. Krabvlees, zout en suiker in de pan doen en vermengen met de rest. De kokosmelk en-rasp al roerend toevoegen.
  2. Laat koken tot het vocht is verdampt. De vier leeggehaalde krabschalen met het mengsel vullen en bestrooien met geraspte kokos en versneden blaadjes koriander. Serveer de krab malabar met saffraanrijst.
  3. Saffraanrijst: kook de basmati in saffraanwater met een mengeling van gestoofde uien, kruidnagel, laurier, knoflook, gember, kardamom en komijn. Versier met amandelsnippers, rozijnen en gebakken ui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content