Voor 4 personen
- 4 leeggehaalde krabschalen
- 500 g krabvlees
- 150 g uien
- 4 blaadjes curry (facultatief)
- 1 koffielepel madrascurry
- 1/4 kl mosterdzaad
- 1/2 kl gehakte chilipeper
- 1/4 kl kurkuma
- arachideolie
- 100 g geraspte kokosnoot
- 1/4 l kokosmelk
- 1 kl suiker
- 5 g gehakte korianderblaadjes
- zout
Saffraanrijst
- 200 g basmatirijst
- 1 versnipperde ui
- 2 kruidnagels
- 1 blad laurier
- 1 teen knoflook
- stukje geraspte gember
- snuif kardamom
- weinig komijn
- 1 el amandelsnippers
- rozijnen
Bereiding
- De uien versnipperen en met blaadjes curry en mosterdzaadjes in arachideolie fruiten. Madras-curry, chilipeper en kurkuma toevoegen en 15 seconden meebakken. Krabvlees, zout en suiker in de pan doen en vermengen met de rest. De kokosmelk en-rasp al roerend toevoegen.
- Laat koken tot het vocht is verdampt. De vier leeggehaalde krabschalen met het mengsel vullen en bestrooien met geraspte kokos en versneden blaadjes koriander. Serveer de krab malabar met saffraanrijst.
- Saffraanrijst: kook de basmati in saffraanwater met een mengeling van gestoofde uien, kruidnagel, laurier, knoflook, gember, kardamom en komijn. Versier met amandelsnippers, rozijnen en gebakken ui.