Koude pasta met kip en groenten

koude pasta
© Getty

Voor 4 personen
  • 3 eieren
  • 2 tomaten
  • 1 prei
  • 150 g verse doperwten
  • 1 bakje champignons
  • 1 kropje radicchio rosso
  • 1 bosje peterselie
  • 1 braadkip
  • 250 g korte pasta of macaroni
  • peper en zout
  • mayonaise
Bereiding
  1. Kook de eieren hard en snijd ze in vier. Snij de tomaten eerst in vier, verwijder de zaadjes en snijd de kwarten vervolgens in kleine blokjes.
  2. Snij de prei in stukken van 2 cm en kook ze beetgaar. Laat afkoelen. Kook de erwtjes beetgaar en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  3. Blancheer de champignons even in kokend water met citroensap. Snij de radicchio fijn en hak de peterselie grof.
  4. Kook de kip gaar met kruiden naar keuze, laat afkoelen, trek er het vlees af en snijd in kleine blokjes. Kook de pasta beetgaar en laat schrikken onder koud stromend water.
  5. Meng alle ingrediënten in een grote kom, breng de koude pasta op smaak met peper, zout en mayonaise en bestrooi met de grofgehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content