Koude komkommersoep met forelroom
26-05-2017, 12:02
Bijgewerkt op: 17-05-2024, 15:59
Koude komkommersoep met gemarineerde komkommer en forelroom: een verfrissing op warme dagen.
Voor 4 personen
Voor de soep
- 2 komkommers
- 1,2 l warme kippenbouillon
- peper, zout
Voor de gemarineerde komkommer
- 1 komkommer
- peper
- 3 el griessuiker
- 3 el zout
Voor de forelroom
- 2 filets van gerookte forel
- 2 dl room
- peper
Afwerking
- 1 gepelde tomaat
- bieslook
- olijfolie
Bereiding
Komkommersoep
Schil de komkommers, snijd overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Mix met de kippenbouillon tot een gladde soep. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.
Gemarineerde komkommer
Schil de komkommer, snijd overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snijd in lange slierten (3 mm dik). Doe in een kom met de peper, suiker en zout. Meng voorzichtig met de hand door elkaar. Laat 20 min. marineren. Spoel de komkommer af onder koud stromend water, giet het sap weg.
Forelroom
- Mix de gerookte forel met een scheut van de room tot een fijne massa. Klop de rest van de room op, spatel door de forelmassa. Kruid licht met peper, laat opstijven in de koelkast.
- Serveer de komkommerslierten in de soep. Serveer met forelroom, dobbelstenen tomaat en gesnipperde bieslook. Werk af met een scheut olijfolie en peper van de molen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier