Koude komkommersoep
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Je kunt deze komkommersoep ook warm serveren: een koude soep voor de warme dagen, een hete soep om je op te warmen.
Voor vier personen
- 1 grote komkommer
- 1 liter water met 1 bouillonblokje (kip of groenten) of 1 liter zelfgetrokken bouillon
- 2 lente-uitjes
- peper
- zout
- 1 dl gekoelde lichte room
- 3 soeplepels verse, fijngehakte kruiden (dille, kervel, bieslook of peterselie)
Bereiding
- Breng het water met het bouillonblokje of de zelfgemaakte bouillon aan de kook. Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes en de lente-uitjes in ringetjes. Voeg komkommer en lente-uitjes toe aan de bouillon en laat alles zo’n 10 minuten sudderen.
- De pan van het vuur halen wanneer de blokjes komkommer zacht zijn. De soep op smaak brengen met peper, zout en de gehakte kruiden. De soep pureren, laten afkoelen en gedurende minimum vier uur in de koelkast zetten.
- Voor het serveren de room door de koude komkommersoep roeren en versieren met een weinig verse kruiden.
Wil je deze soep warm serveren, voeg dan de room na het pureren toe. Onmiddellijk opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier