Voor 4 personen
- 2 rode paprika’s
- 2 komkommers
- olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- cayennepeper
- zout
- 1 grote cavaillonmeloen
- een 10-tal blaadjes basilicum
- een scheutje witte wijn
- een scheutje xeresazijn
Bereiding
- De rode paprika’s van hun zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden. De fijngesnipperde sjalotten, samen met de rode paprika’s, de versneden tomaten en de geperste knoflook stoven in olijfolie en kruiden met cayennepeper en zout. Alles een tijdje laten sudderen.
- De mengeling van het vuur nemen en de geschilde en in blokjes versneden komkommer, het in blokjes gesneden vruchtvlees van de meloen, de basilicumblaadjes, de witte wijn en de xeresazijn toevoegen. Alles mixen en door een puntzeef gieten.
- De soep ijskoud opdienen. Versieren met basilicumblaadjes en kleine blokjes vruchtvlees van gepelde tomaat en komkommer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier