Konijnenbeignet met krieken
28-06-2012, 10:06
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:46
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
1 konijn
30 g boter
500 g ontpitte krieken
1 bos tijm
peper en zout
450 g bladerdeeg (2 cirkels)
1 ei (voor het afstrijklaagje)
Braad het konijnenvlees kort aan in een gietijzeren stoofpan met de boter. Voeg 350 g ontpitte krieken toe en laat een minuut of 40 afgedekt op het vuur staan. Dik het sap in en haal door de zeef. Kook de rest van krieken gedurende 5 min. en meng er vervolgens het vlees door. Breng op smaak.
Spreid het bladerdeeg uit, bedek de helft met het vlees en de krieken en vouw dicht. Leng het ei aan met een beetje water en strijk er de beignets mee in. Zet 20 min. op 200°C in de oven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier