Konijn met pruimen op Ardense wijze
08-08-2011, 10:47
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:05
Voor 4 personen
Voor 4 personen
200 g pruimen
4 kruidnagelen
150 g sjalotten
30 g boter
1 eetlepel olijfolie
2 konijnenruggen
4 eetlepels jenever
2 eetlepels vloeibare honing
tijm, laurier
peper en zout
Week de pruimen samen met 4 kruidnagelen gedurende 30 min. in water. Slink de sjalotten in boter met een scheutje olie. Zet opzij en braad de konijnenruggen al dan niet met wat boter bruin aan. Doe de sjalotten erbij en blus met 4 eetlepels jenever.
Voeg 2 eetlepels honing, 2 laurierblaadjes, 1 bosje tijm, het pruimenwater en 2 kruidnagelen toe en bestrooi met peper en zout. Zet op een laag pitje en voeg 15 min. voor het einde de pruimen toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier