Komkommersalade met avocado en gerookte zalm
28-11-2017, 11:32
Bijgewerkt op: 03-07-2023, 20:40
Serveer deze frisse zomerse komkommersalade als voorgerecht. Die kun je op voorhand klaarzetten en net voor het serveren snel even afwerken met dille.
Voor 4 personen
- 1 avocado
- 1 mespunt wasabipasta
- 2 el zure room
- 1 scheut citroensap
- komkommer
- 2 handenvol slablaadjes (bv. zuring,eikenblad)
- 2 el ciderazijn
- 2 el zonnebloemolie
- 150 g warmgerookte zalm
- enkele plukjes dille voor de afwerking
Bereiding
- Schil, halveer en ontpit de avocado. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de wasabi, de zure room en het citroensap. Kruid met peper en zout. Verdeel over vier glazen.
- Was de komkommer en snijd in de lengte in zeer dunne linten. Was de slablaadjes en zwier droog.
- Roer de ciderazijn, de zonnebloemolie, peper en zout door elkaar in een grote kom. Schep er de komkommerlinten en de slablaadjes door. Schik op de avocadocrème.
- Verwijder indien nodig het vel en de graatjes van de gerookte zalm. Snijd in blokjes en verdeel over de glazen.
- Werk vlak voor het serveren af met plukjes dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier