Voor 4 personen
- 1,25 l sterke koffie
- 4 blaadjes gelatine
- 1 koffielepel sinaasappelsiroop
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g griessuiker
- 25 cl melk
- 4 eieren
- zout
- slagroom in een spuitbus
- 1 biosinaasappel
Bereiding
- Week de gelatine in koud water. Breng de koffie met de vanillesuiker aan de kook. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in de koffie. Roer nu ook de melk en de sinaasappelsiroop door de koffie.
- Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Zet in de koelkast. Klop de eierdooiers met de suiker gedurende 5 minuten tot een lichtgele room. Klop er vervolgens voorzichtig het koffiemengsel door. Verdeel het geklopte eiwit over de crème en schep hem er voorzichtig door.
- Verdeel de koffiecrème over de 4 coupes en zet die minstens 4 uur in de koelkast.
- Rasp de schil van de biosinaasappel. Spuit een toefje slagroom op de koffiecrème en strooi er wat geraspte sinaasappelschil over. Je kunt de slagroom ook nog met een beetje cacaopoeder bestuiven.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier