Koekjes met chocoladestukjes
De populaire cookies met stukjes pure of witte chocolade zijn gemakkelijk zelf te maken.
Voor 15 koekjes:
100 g witte suiker
100 g bruine suiker
1/2 zakje vanillesuiker
120 g boter
1 ei
150 g bloem
1/2 zakje bakpoeder
80 g havermout
1 mespunt zout
125 g chocoladekorrels
Meng de witte suiker, bruine suiker en vanillesuiker in een kom.
Smelt de boter.
Giet de gesmolten boter bij de suiker.
Doe het volledige ei in het boter-suikermengsel.
Roer de bloem, het bakpoeder, de havermout, het zout en de chocoladekorrels door elkaar.
Giet het suiker-botermengsel bij de droge ingrediënten en roer ze stevig onder elkaar.
Plaats het deeg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 180°.
Vorm kleine balletjes tussen je handpalmen en duw ze vervolgens plat tot ze ongeveer één centimeter dik zijn.
Leg ze op een bakplaat, maar laat er 1 of 2 cm tussen. De koekjes zullen nog uitzetten tijdens het bakken.
Bak ze 10 tot 15 min. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor je ze opeet.
Tips
Om ervoor te zorgen dat de koekjes zacht blijven, bak je ze best niet te lang. Zelfs als ze nog niet gaar lijken, zullen ze door af te koelen de juiste consistentie krijgen.
Je kan de pure chocoladestukjes vervangen door witte chocolade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier