Koekjes met chocoladestukjes

Koekjes met chocoladestukjes
© Getty

De populaire chocolate chip cookies, koekjes met donkere of witte chocoladestukjes zijn gemakkelijk zelf te maken.

Voor 15 koekjes

  • 100 g witte suiker
  • 100 g bruine suiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 120 g boter
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 80 g havermout
  • 1 mespunt zout
  • 125 g chocoladekorrels

Bereiding

  1. Meng de witte suiker, bruine suiker en vanillesuiker in een kom. Smelt de boter. Giet de gesmolten boter bij de suiker. Doe het volledige ei in het boter-suikermengsel.
  2. Roer de bloem, het bakpoeder, de havermout, het zout en de chocoladestukjes door elkaar.
  3. Giet het suiker-botermengsel bij de droge ingrediënten en roer ze stevig onder elkaar.
  4. Plaats het deeg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  5. Vorm kleine balletjes tussen je handpalmen en duw ze vervolgens plat tot ze ongeveer één centimeter dik zijn. Leg ze op een bakplaat, maar laat er 1 of 2 cm tussen. De koekjes zullen nog uitzetten tijdens het bakken.
  6. Bak de koekjes met chocoladestukjes 10 tot 15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor je ze opeet.

Tip: om ervoor te zorgen dat de koekjes zacht blijven, bak je ze best niet te lang. Zelfs als ze nog niet gaar lijken, zullen ze door af te koelen de juiste consistentie krijgen.vJe kan de pure chocoladestukjes ook vervangen door witte chocolade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content