Ingrediënten
- 1 soepkip
- 2 l water
- 1 ui
- peterseliestelen
- enkele blaadjes lavas
- 10 geplette peperkorrels
- 1 blaadje foelie
- 100 g waterkers
Bereiding
- Doe de kip in een pan met water en breng aan de kook. Verwijder het schuim en voeg de grofgesneden ui, de peterseliestengels, de lavas, de peperkorrels en de foelie toe. Laat trekken tot de kip gaar is.
- Verwijder de kip en ontbeen. Gebruik de in repen gesneden kippenborsten voor de soep. Zeef en ontvet de bouillon.
- Maak de waterkers schoon en versnij de blaadjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg vlak voor het opdienen de waterkers toe aan de kippensoep en mix. Leg de versneden kippenborst in de soep.
Tip: zet het bosje waterkers onmiddellijk in water. Zo blijft deze watergroente enkele dagen vers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier