Voor vier personen
- 1/2 kg filet van kip
- 50 g vet spek
- 1 ui
- 1 ei
- paneermeel
- handje verse dragon (of 1/2 kl gedroogde)
- 1 l gevogeltebouillon
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 1/2 citroen
- 1 kg ongepeulde tuinbonen
- bonenkruid
- zout en peper
Bereiding
- Snij het spek in blokjes. Draai de kippenfilets met het spek en de grof gesneden ui door de vleesmolen. Meng het gehakt met behulp van paneermeel en een ei tot een stevige massa. Kruid het vlees en voeg de helft van de fijngehakte dragon toe.
- Draai het gehakt tot gehaktballetjes en laat die gaar worden in kokende gevogeltebouillon. Verwijder de vleesballetjes en houd ze warm.
- Laat de boter in een pannetje smelten en meng de bloem door de gesmolten boter. De bouillon al kloppende toevoegen. De saus kort koken en op smaak brengen met de resterende gehakte dragon, citroensap, peper en zout.
- De tuinbonen doppen, beetgaar koken en kruiden met bonenkruid en eventueel een weinig dragon.
- Schik de kippenballetjes op het bord en serveer met de saus en de tuinbonen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier