Voor vier personen
- 4 stukken kip (borsten en bouten)
- 2 fijngehakte uien
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 soeplepel geraspte verse gemberwortel
- 1/2 theelepel gemalen kardemom
- 1/4 theelepel gemalen kurkuma
- 2 soeplepels sinaasappelsap
- 2 theelepels heldere honing
- 2 soeplepels plantaardige olie
- zout
- gemalen zwarte peper
- enkele blaadjes munt voor de versiering
Voor de couscous
- 2 kopjes couscous
- 1 theelepeltje zout
- 2 theelepels poedersuiker
- 1/2 theelepel gemalen kardemom
- 1/2 theelepel geraspte gember
- 2 soeplepels krenten en rozijnen
- 1/2 kopje blanke amandels
- 3 soeplepels gehakte pistaches
- 2 soeplepels plantaardige olie
Bereiding
- Verwarm een braadpan met een scheut olie en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de fijngesneden uien, de geperste knoflook, gember, kardemom, kurkuma, zout en peper toe. Giet het sinaasappelsap en 3 dl water in de pan, dek af, breng alles aan de kook, verminder de hitte onder de pan en laat alles een halfuur sudderen.
- Doe ondertussen de couscous en het zout in een kom. Giet 3,5 dl water over de couscous, roer alles door elkaar en laat vijf minuten rusten. Voeg poedersuiker, een soeplepel olie, kardemom, gember, rozijnen en krenten bij de couscous en roer alles opnieuw door elkaar.
- Hak de amandelen. Verwarm een soeplepel olie in een pan en bak de amandelstukjes goudgeel. Voeg de couscous en de pistaches al roerende toe. Bedek een stoompan met vetvrij papier en schep hier de couscous op. Zet de stoompan bovenop de pan met de kip of op een pan met kokend water, en stoom de couscous 10 minuten.
- Verwijder de stoompan maar laat het deksel erop. Roer de honing door de saus van de kip, en laat alles op groot vuur enkele minuten koken. Verdeel de couscous over warme borden, leg de kip erop, besprenkel met saus en versier met munt. Opdienen met de rest van de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier