Voor 4 personen
- 500 g gehakt
- 2 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 1 tl gehakte koriander
- 2 eieren
- 2 tenen knoflook
- 5 el paneermeel
- olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree (180 g)
- 1 blik kikkererwten (700 g)
- 1 bosje koriander
- couscous
Bereiding
- Kneed het gehakt met de eieren, kruiden en 1 teen knoflook. Rol balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede. Rol door het paneermeel, bak rondom bruin en haal uit de pan.
- Doe knoflook en olijfolie in de bakpan, voeg tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Giet er 200 ml water bij en roer alles tot een saus. Doe de balletjes terug in de pan en laat 20 minuten onder deksel stoven.
- Voeg na 10 minuten de kikkererwten toe met het vocht, zodat er een mooie saus ontstaat. Laat 10 minuten zachtjes stoven. Serveer de kikkererwten en gehaktballetjes met couscous.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier