Voor 2 personen
- 250 gram quornfilets
- 100 gram volkorenrijst
- 150 gram uien (= 2 stuks)
- 10 gram zachte margarine
- 200 ml ontvette groentebouillon
- 1 koffielepel kerriepoeder
- paneermeel
- peper en zout
Voor de saus
- 100 ml magere melk
- 8 g bloem (= 1 el)
- 5 g zachte margarine of braadvet
- 1 theelepel kerriepoeder
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Snipper de uien en fruit ze in de margarine. Voeg de kerrie toe. Giet de bouillon erover en laat doorkoken.
- Voeg de gewassen rijst en de in reepjes gesneden filets toe. Laat de rijst gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng het geheel over in een vuurvaste schotel. Bedek het gerecht met een laagje paneermeel. Laat de schotel in een hete oven kleuren.
- Voor de kerriesaus: smelt de margarine. Roer van het vuur de bloem door de margarine. Giet langzaam en al kloppend de melk erbij. Laat goed doorkoken. Breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat en vooral kerriepoeder.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier