Voor 4 personen
- 3 aubergines
- 12 gezouten ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook (facultatief)
- 3 takjes basilicum
- 1 takje rozemarijn
- 1 grote tomaat
- peper
- 15 cl olijfolie
- sap van een halve citroen
- enkele sneetjes geroosterd boerenbrood
- een frisse tomatensalade met pijpajuin
Bereiding
- Was de aubergines en snijd de groente in grove stukken. Spoel de ansjovisfilets onder koud water en droog ze. Pel de tomaat en verwijder de zaden. Pers de teentjes knoflook.
- Giet een scheut olijfolie in een pan, bak de aubergines en schep ze geregeld om. Voeg tomaat, knoflook en ansjovis toe en meng tot de ansjovis is gesmolten.
- Doe de blaadjes basilicum en de rozemarijn in de pan. Giet water bij tot alles 2 cm onder staat. Kruid met peper. Breng aan de kook en laat sudderen tot al het vocht is verdampt. Laat de mengeling nog een weinig drogen en verwijder het takje rozemarijn.
- Doe alles in de foodprocessor, zet de machine aan en voeg geleidelijk olijfolie en citroensap naar smaak toe. Plaats de kaviaar van aubergine in de koelkast.
- Serveer de kaviaar van aubergines met geroosterde stukjes boerenbrood en met een frisse tomatensalade met pijpajuin.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier