Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 eieren
  • merg van 1 vanillestokje
  • 100 g suiker
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 200 g kastanjepuree (blik of bokaal)
  • 200 ml vloeibare room

Bereiding

  1. Splits de eieren en zet de eiwitten in de koelkast. Klop de eidooiers au bain-marie schuimig met het vanillemerg, de suiker en het sinaasappelsap. Laat al kloppend afkoelen en roer er dan de kastanjepuree onder. Klop de room en de eiwitten apart stijf. Spatel ze allebei onder de kastanjeroom. Bekleed een vorm van 800 ml met plasticfolie en giet er het mengsel in. Strijk het oppervlak glad, dek af en zet minstens 6 uur in de diepvriezer.
  2. Haal de parfait ongeveer 10 minuten op voorhand uit de diepvriezer. Kantel hem uit de vorm op een schaal en snij in sneden. Decoreer naar wens met tuiles of rood fruit.
Voor 4 personen