Kalkoengebraad met roze pompelmoes en veenbessen

Een klassieker maar altijd lekker. Het kalkoengebraad wordt in bouillon gegaard waardoor het lekker mals en sappig blijft.

Voor 4 personen
  • 1 kalkoengebraad
  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 rode uien
  • 1 blik veenbessen
  • 1/2 liter ontvette gevogeltebouillon
  • 3 el vloeibare bakboter
  • peper, zout
Bereiding
  1. Kruid het gebraad met peper en bak het aan alle zijden bruin met wat Becel Bakken & Braden. schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snijd ze in partjes en vang het sap op.
  2. Snijd de uien in ringen. Schik de uien rond het gebraad en giet het opgevangen sap over het vlees.
  3. Bereid de gevogeltebouillon, laat afkoelen en schep het vet af met een schuimspaan.
  4. Braad het kalkoengebraad met bakboter gedurende ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje, met het deksel op de pot. Draai het regelmatig om. Overgiet het om de 10 minuten met een beetje bouillon, zodat er steeds voldoende vocht is. Tien minuten voor het einde de pompelmoezen bijvoegen.
  5. Bestrooi gul met peper, maar wees spaarzaam met zout – de bouillon bevat reeds voldoende zout.
  6. Laat de veenbessen uitlekken en overgiet ze lichtjes met wat bouillon. Serveer met rijst.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content