Voor 4:
1 kg vastkokende aardappelen
olijfolie
boter
1 koffiekop groene linzen
2 fijngehakte sjalotten
2 grote el kappers
6 el zeer kleine dobbelstenen knolselderij (brunoise)
4 el fijngehakt bieslook
balsamicoazijn
4 kalfskoteletten
peper en zout
Schil de aardappelen en snij ze in kleine dobbelstenen van 5 mm. Bak deze in gelijke hoeveelheden olijfolie en boter krokant. Kook de linzen beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en doe met de aardappelen in een kom. Voeg de fijngehakte sjalot, de kappers, knolselderij en bieslook toe. Kruid met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
Meng alles onder elkaar tot een luchtige aardappelsalade. Bak de koteletten in boter op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal de koteletten uit de pan wanneer ze net gaar zijn. Serveer met de warme salade en de bakjus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier