Kalfsgebraad met asperges en remouladesaus
24-03-2016, 14:10
Bijgewerkt op: 07-04-2024, 11:55
Een klassiek bereid kalfsgebraad met seizoensgroenten als aspeges en een heerlijke remouladesaus is altijd een voltreffer.
Voor 4 personen:
- 2 uien
- 2 wortelen
- 200 g knolselderij
- 1 kg kalfsgebraad
- 3 el plantaardige olie
- 50 cl witte wijn
- 1,5 kg witte asperges
- 1 el suiker
- 8 kerstomaten
- 1/2 tl poedersuiker
- kruidenzout en plukjes kervel voor de afwerking
Remouladesaus
- 2 eierdooiers
- 1 tl mosterd
- 20 cl zonnebloemolie
- 1 handvol fijngehakte kruiden (bv. kervel, bieslook en dragon)
- 1 à 2 el wijnazijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100 °C. Schil de uien, de wortelen en de knolselderie en snijd in fijne reepjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak het kalfsgebraad goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Haal het kalfsgebraad uit de pan en voeg de groenten toe. Bak de groenten lichtbruin en blus de pan met de witte wijn. Leg het kalfsgebraad weer in de pan, dek de pan af en zet anderhalf uur in de oven. Draai het vlees af en toe om.
- Schil de asperges en kook 15 minuten in kokend gezouten water met de suiker.
- Verhit de rest van de olie in een braadpan en voeg de gewassen kerstomaten toe. Bestrooi met de poedersuiker en laat 5 minuten bakken.
- Bereid de remouladesaus. Roer de eieren los met de mosterd. Klop er geleidelijk aan de olie door tot u een smeuïge mayonaise verkrijgt. Meng er de fijngehakte kruiden en de wijnazijn door. Kruid met peper en zout.
- Versnijd het kalfsgebraad en schik de plakjes op borden, samen met de asperges en de kerstomaten. Lepel er wat remouladesaus over. Werk af met kruidenzout en plukjes kervel. Serveer de rest van de remouladesaus apart.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier