Kalfsfilet met champignonkorst en gemarineerde witte kool

  • Moeilijkheid

Kalfsfilet met champignonkorst en gemarineerde witte kool

Voor 4:

1/4 witte kool

het sap van 2 sinaasappels

peper en zout

2 takken tijm

3 laurierblaadjes

2 el suiker

85 g champignons

50 g gesmolten boter

5 el paneermeel

4 stukken kalfsfilet (oesters) van 120 g elk

8 middelgrote aardappelen

boter

Snij de witte kool in flinterdunne repen. Doe in een kom en overgiet met het sinaasappelsap. Voeg peper en zout, tijm, laurier en suiker toe en laat 2 uur marineren in de ijskast.

Snij ondertussen de champignons zo fijn mogelijk. Meng met gesmolten boter en paneermeel, kruid met peper en zout. Laat opstijven in de ijskast. Kruid het vlees met peper en zout en strijk de panade erbovenop. Bak gedurende 12 min. in een oven van 220°C.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 5 mm. Bak in boter krokant gaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content