Kai tom khing ofwel: Thaise kippensoep – zowel zonnig als hartverwarmend.
Voor 4 personen
- 2 el olijfolie
- 1 fijngehakte knoflookteen
- 350 g kippenborst, in blokjes
- 1 l water
- 25 g champignons, in plakjes
- 2 el citroensap
- 2 lente-uitjes
- 2 kleine, groene chilipepers
- versgeraspte gember (of gemberpoeder)
- 2 el verse koriander (blaadjes en stengels)
Bereiding
- Verhit de olie in een wok of pan en fruit de knoflook. Doe het kippenvlees in de pan en roerbak gedurende 5 minuten. Laat het vlees een beetje afkoelen en leg het apart.
- Doe het water, de plakjes champignons en de stengels van de koriander in de pan en breng alles aan de kook. Laat de soepbasis zachtjes koken en voeg kippenvlees en citroensap toe. Dek af en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de in dunne plakjes gesneden chilipepers en lente-ui toe en breng op smaak met gember. De soep in kommetjes gieten. De korianderblaadjes op het laatste moment over de kai tom khing strooien.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier