Kabeljauwballetjes in kerrie
Voor 4:
Voor 4:
400 g verse kabeljauw, zonder graten
10 takjes verse munt
10 takjes koriander
1 stengel citroengras
1 teentje knoflook
2 verse lente-uitjes
2 tl rodekerriepoeder
sap van 1/2 limoen
peper, zout
1 tl maïszetmeel
1 ei
2 cm verse gember
Voor de kerrie:
2 el olijfolie
600 g pompoen, in dobbelsteentjes
200 prinsessenboontjes, schoongemaakt en versneden
300 ml kokosmelk
1 el kerriepoeder (Madras)
sap van1 limoen
1 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 el palmsuiker (of agavesiroop)
enkele blaadjes limoenblad (kaffirlimoen)
Verhit olie in een pan, laat de blokjes pompoen zachtjes bakken, doe er de boontjes bij. Laat enkele min. sudderen, voeg de kokosmelk, kerriepoeder, limoensap, rijstazijn, sojasaus, palmsuiker en de limoenblaadjes toe. Meng voorzichtig, laat 10 min. sudderen op laag vuur.
Bereid ondertussen de visballetjes. Hak de kabeljauw grof. Snij munt, koriander en citroengras fijn en voeg toe. Snij ook de look en lente-uitjes fijn, bak even aan en voeg toe. Breng op smaak met kerriepoeder, limoensap, peper en zout, meng er het maïszetmeel en het ei door en kneed goed door elkaar. Draai balletjes, zet opzij.
Doe de balletjes in de kerriesaus, laat 10 min. koken onder deksel. Draai de balletjes voorzichtig om, laat 10 min. verder sudderen op zacht vuur. Werk af met nog wat gesnipperde munt, koriander en lente-ui. Serveer met rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier