Kabeljauw met preistoemp en garnalenboter

Sautéd Cod Fish Fillets in Frying Pan Photo Series © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Dit is een zeer eenvoudig en snel-klaar visrecept. Ideaal voor na een lange werkdag. Enkel preistoemp maken, garnalenboter bereiden en visfilets bakken. Lekker is het sowieso.

Dit is een zeer eenvoudig en snel-klaar visrecept. Ideaal voor na een lange werkdag. Enkel preistoemp maken, garnalenboter bereiden en visfilets bakken. Lekker is het sowieso.

Voor 4 personen

2 dl droge witte wijn

4 sjalotten, gesnipperd

175 g koude boter, in blokjes

4 el gepelde Noordzeegarnalen

1/2 bosje dille, fijngehakt

een flink mespunt folie of nootmuskaat

4 kabeljauwfilets van 175 g elk

olijfolie

Voor de preistoemp:

1 prei

2 el olie

4 grote bloemige aardappelen

50 g zachte boter

een scheut room

2 tl grove mosterd

peper en zout

Bereiding

1. Maak eerst de puree: snijd de prei fijn en fruit in de olie. Houd apart.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Breng gezouten water aan de kook en kook de aardappelen gaar. Pureer ze nadien, samen met de resterende ingrediënten. Kruid met peper en zout. Schep er de prei onder en houd warm.

3. Kook de wijn en sjalotten samen in tot een kwart van hun volume. Zet het vuur lager en mix er de koude boter onder tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de garnalen, dille en folie of nootmuskaat onder. Houd warm.

4. Bak de visfilets in olijfolie. Serveer met de preistoemp en nappeer met de garnalenboter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content