Kabeljauw met gebakken aardappelen

6bbdf740cf7e67f505edf47d8f4c92db

Het thuisrecept van Lore Moerman, chef bij Bodo in Gent.

Het thuisrecept van Lore Moerman, chef bij Bodo in Gent.

Voor 2 personen

  • 2 kabeljauwfilets
  • 4 takjes honingtomaten
  • 1 sjalot
  • tijm
  • teentje look
  • laurierblaadje
  • olijfolie
  • 6 aardappelen (Charlotte)
  • platte peterselie
  • klont boter

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 °C. Schil de aardappelen en breng aan de kook in gezouten water. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout.

2. Leg de vis in een ovenschotel met de takjes tijm, laurierblaadjes, look en de sjalot (in de lengte in 6 gesneden). Overgiet alles overvloedig met olijfolie en leg er de takjes trostomaten bovenop.

3. Bak de visfilets afhankelijk van de dikte 10 à 14 minuten in de oven.

4. Smelt een klontje boter in de pan en bak de gekookte aardappels samen met de platte peterselie. Dien samen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content